Tjänster

Massage

Massagerum - EgotidKlassisk svensk massage är en manuell behandlingsform vars främsta syfte är att lösa upp spänningar i muskler. Förutom att vi får smidigare och mer elastiska muskler uppstår andra positiva effekter. Blodcirkulationen ökar och stimulerar näringstillförsel till vävnader och borttransport av avfallsprodukter. En massage som går på djupet och behandlar triggerpunkter.

På många företag som erbjuder friskvård är detta ett uppskattat alternativ.

Rekommenderad tid 30-45 minuter. Då går vi igenom eventuella problem och masserar aktuellt område.

Massageterapi är en mer behandlande form av massage. Här arbetar vi med töjningar av stela eller korta muskler vilket ger ett mer varaktigt resultat än klassisk massage. Vi undersöker vilka muskler som kan vara källan till problem och testar rörlighet och funktion. Resultatet blir ofta smärtlindring och förbättrad rörelseförmåga.

Rekommenderad tid 60 minuter. Då går vi igenom problem och undersöker relevanta muskler, testar funktion och rörlighet. (ca 20 min). Därefter masseras aktuellt område (ca 30 min). Behandlingen avslutas med töjningsterapi (ca 10 min).

Avslappningsmassage är en mjukare, ytligare form av svensk klassisk massage. Minskar stresshormon och ger en stunds välmående utan den djupgående ibland smärtsamma massagebehandlingen.

Rekommenderad tid 60-90 minuter.

Träning

IMG_4186

Du står i centrum och vi gör upp en plan utifrån dina förutsättningar och behov. Vi hjälper dig att få bra teknik, hitta en ambitionsnivå om passar och ger dig kunskap om ditt bästa sätt att träna.

Alla tränar och motionerar utifrån varierande förutsättningar som till exempel ålder, träningsbakgrund, målsättning och fysisk status. Även intresset för träning varierar. Det tar vi hänsyn till hos egotid. Med fantasi och kreativitet gör vi träningen rolig tillsammans.

Kroppen är gjord för rörelse och många känner sig piggare, gladare och orkar mer i sin vardag när de tränar. Inte bara den egna positiva känslan spelar roll utan forskning visar att motion kan motverka flera negativa tillstånd. Det gäller bland annat riskfaktorer för hjärt-och kärlsjukdomar, benskörhet och diabetes typ 2. Även vår mentala prestationsförmåga ökar om vi rör på oss.

Ge aldrig upp på din fysiska kapacitet och stigande ålder är ingen anledning att bli inaktiv.

Hälsocoaching

095

Vill du må bättre och orka mer?

Hälsocoaching är till för att du ska hitta din väg till din bästa hälsa. Några viktiga grundpelare för god allmänhälsa och bra livskvalitet är daglig fysisk aktivitet, god sömn/återhämtning, bra mat och lagom stress. Här får du hjälp med vad du bör lägga din kraft och tid på för att få det resultat du önskar. Vi benar ut vad som är problemet och hittar lämpliga åtgärder som fungerar i din livssituation. Behöver du stresshantering, kostrådgivning eller kanske ett träningsprogram? Tillsammans hittar vi lösningen.

Boka en gratis konsultation.