top of page

Beteendevetare - Personlig tränare - Medicinsk massageterapeut - stresspedagog.

Det bästa med mitt arbete är att jag får arbeta med både händer och huvud. Lösa problem som sitter både i klienters kroppar och i deras sinnen. Vilket ställer väldigt olika krav på min kompetens. Här är min egen erfarenheter till stor hjälp. Spännande utmaning!

Det liv jag lever och de fritidsintressen jag har ställer krav på en hållfast, stark kropp. Min "träning" är därför lika mycket en investering i hälsa som ett nöje för mig. Jag tränar regelbundet kondition, rörlighet och styrka. Styrketräning är alltid en bas men nu vid 50+ känns den extra viktig för att hålla mig skadefri.
 

       Ta hand om din hälsa -för bättre livskvalitet,

nu och senare!

 

20190104_152930.jpg

Tina Egonsson, Egotid

Beteendevetare, fokus hälsa - Lunds Universitet

Lic. Personlig tränare - The Academy, Malmö

Cert. Medicinsk massageterapeut - Hälsoteket, Malmö

Dipl. Stress-och avspänningspedagog-Sverigehälsan, Malmö

Mitt liv med min kropp

Fram till 35-årsåldern hade jag inga som helst problem med min kropp. Den bara funkade och gav inte så mycket väsen ifrån sig. Förutom lite strulig mage ibland. Men efter tredje barnet och en svår infektion blev jag rejält dålig. Strax efter jag fyllt 40 fick jag diagnosen celiaki, glutenintolerans. Min tarm var i riktigt dåligt skick och näringsupptaget ytterst begränsat. Det blev en lång och mödosam väg tillbaka till en frisk och stark kropp. Jag fick bra hjälp av läkare och dietister men jag kände mig inte helt återställd. Den sista pusselbiten tillbaka till god hälsa hittade jag när jag anpassade min kost ytterligare och fokuserade mer på "helhetshälsa".

De följande 10 åren rullade på ganska bra. Körde halvklassikern, diverse triathlon, kraschade med cykeln och skadade axeln. Började jobba med ett rörligt jobb, fick hemsk hälsporre, passerade klimakteriet och hade en period med ryggsmärta. Lite som livet är för ganska många. Mycket bra, en del dåligt.

 

Nu 50+ känner jag mig pigg och stark. Jag har lagt tid och omsorg på att bygga en bra bashälsa och en grundstark kropp så jag kan göra det jag vill. Såklart börjar jag känna av vissa begränsningar men jag ser också alla möjligheter. Än så länge kan jag stå på händer, cykla mountainbike, åka skidor, lasta jordsäckar och bära hem matkassar. Att ha frihet i rörelse är otroligt viktigt för mig. Men trots krämpor, gamla skador och en autoimmun sjukdom känner jag mig hoppfull att jag ska kunna vara aktiv hela livet ut.

                 Det är aldrig för sent att ta tag i sin hälsa och man ska aldrig ge upp på sin fysiska förmåga

med ram.png
bottom of page