top of page
Egotid_Gina Hamberg-04340.jpg

Workshops/kurser  

Egotid erbjuder kurser och workshops där vi varvar teori och praktik. Kurserna kommer upp till bokning på Bokdirekt när nästa tillfälle är på gång. Är ni ett eget sällskap kan ni boka en egen kurs. 

 

Kursledare är Tina Egonsson. Beteendevetare/stresspedagog, Licensierad styrketräningsinstruktör/ personlig tränare, kostrådgivare. Utbildad i styrketräning för barn och ungdomar, tränare för truppgymnaster i bland annat styrketräning. Mamma till 3 tränande döttrar. 

Workshop helhetshälsa

Här går vi igenom de delar som kan ha stor positiv inverkan på vår hälsa. Fysisk aktivitet, återhämtning, stress och kost. Vad man bör fokusera mest på inom varje område för att få bästa utdelning. Vi gör individuella planer utifrån personliga mål och hittar en rimlig ambitionsnivå som fungerar med övriga livet.

Workshop styrketräning kvinnor

Efterhand som vi åldras förlorar vi muskelmassa och därmed styrka och funktionell förmåga. Genom att regelbundet lyfta, dra och pressa relativt tunga saker kan vi motverka förlusten. Bra grundstyrka förebygger skador, håller oss aktiva, ökar vår hälsa och livskvalitet.

Många har svårt att få till styrketräningen jämfört med annan träning. Kanske känner man sig obekväm i gymmiljö, tycker det är tråkigt, vet inte hur eller vad man ska göra. På den här kursen går vi igenom basövningar med fria vikter (inga maskiner) och enkla träningsupplägg. Vi testar allt, hjälper varandra och vågar prova nya saker. Tydligt, enkelt och med härliga skratt. 

Workshop styrketräning tjejer 15-18 år

Den här workshopen är för unga tjejer som vill komma igång eller lära sig mer om styrketräning med fria vikter. Vi går igenom teknik på basövningar och testar tillsammans. Pratar om träningsupplägg och vad som är viktigt för att undvika skador och få ut det bästa av träningen.

Gruppen är liten, max 10, och det är bara vi i lokalen. Fokus är på att ha kul tillsammans och att känna sig ”hemma” bland de fria vikterna på gymmet. Våga ta plats och prova nya saker.

Bra tillfälle att ställa frågor och diskutera det mesta som rör träning.

 

med ram.png
bottom of page