top of page
Stark kvinna

Workshops/kurser   våren 2023

Kurser där vi varvar teori och praktik för att lära oss mer om träning och våra kroppar.

Workshop styrketräning kvinnor

Efterhand som vi åldras förlorar vi muskelmassa, styrka och därmed också funktionell förmåga. Genom att regelbundet lyfta relativt tunga saker kan vi motverka förlusten som annars kan påverka vår livskvalitet och hälsa negativt.

 

Men många har svårt att få till styrketräningen jämfört med annan träning. Kanske känner man sig obekväm i gymmiljö, tycker det är tråkigt, vet inte hur eller vad man ska göra. På den här kursen går vi igenom basövningar med fria vikter (inga maskiner) och enkla träningsupplägg. Vi testar allt, hjälper varandra och vågar prova nya saker. Tydligt, enkelt och med härliga skratt. Det kanske till och med blir mindre tråkigt. 

 

Kursen leds av Tina Egonsson. Beteendevetare, Licensierad styrketräningsinstuktör och Personlig tränare.

-Att ha frihet i rörelse är otroligt viktigt för mig. Att kunna göra det man vill med så lite begränsning som möjligt är självständighet. För att kunna var aktiv livet ut behöver vi ta tillvara och förvalta våra förmågor. Styrketräning är ett sätt att stärka våra kroppar och bromsa åldrandet.

Workshop styrketräning tjejer 15-18 år

Den här workshopen är för unga tjejer som vill komma igång och styrketräna med fria vikter. Vi går igenom teknik på basövningar och testar tillsammans. Pratar om träningsupplägg och vad som är viktigt för att undvika skador och få ut det bästa av träningen.

Gruppen är liten, max 10, och det är bara vi i lokalen. Fokus är på att ha kul tillsammans och att känna sig ”hemma” bland de fria vikterna på gymmet. Våga ta plats och prova nya saker.

Bra tillfälle att ställa frågor och diskutera det mesta som rör träning.

 

Kursen leds av Tina Egonsson. Beteendevetare, Licensierad styrketräningsinstuktör och personlig tränare, utbildad i styrketräning för barn och ungdomar, tränare för truppgymnaster i bland annat styrketräning. Mamma till 3 tränande döttrar.

Workshop styrketräning föräldrar/barn ålder 10-14 år

Vill era barn börja på gym men ni känner er tveksamma? Eller vill ni bara göra något kul tillsammans? På den här kursen går vi igenom teknik på basövningar och pratar om enkla träningsupplägg. Ni hjälper varandra att utvecklas och känna er säkra i tekniken.

 

Kursen leds av Tina Egonsson. Beteendevetare, Licensierad styrketräningsinstuktör och Personlig tränare. Utbildad i styrketräning för barn och ungdomar, tränare för truppgymnaster i bland annat styrketräning. Mamma till 3 tränande döttrar.

med ram.png
bottom of page